O meni

D’chef predpasniki pod svojim imenom skrivajo mamo dveh otrok, ženo, skrbnico cele vrste malih hišnih ljubljenčkov, kuharico, ustvarjalko. Najboljše ideje pridejo ob najmanj primernem času. Ker ima noč svojo moč prebedim večino noči v svoji delavnici med pisanim blagom, nitkami in bucikami, da sebi in drugim strastnim kuharicam in kuharjem ustvarim unikatne predpasnike.

Ideja o predpasnikih je prišla kar sama od sebe. Ker rada ustvarjam z vsemi možnimi materiali, mi tudi ustvarjanje v kuhinji ni tuje. Najprej sem sešila predpasnik zase, potem za domače in prijatelje. Vedno so bili nekaj posebnega. In svojega še vedno rada uporabljam.

So mi pa ženske starejših generacij vedno govorile, da dobra žena je v kuhinji doma in potrebuje preprost predpasnik. Jaz pravim, da se ženske same odločamo kdaj in koliko časa bomo v kuhinji in tudi tam lahko zgledamo čudovito. Moj mož je odraščal v tradicionalni slovenski družini in se zato večkrat užaljeno pošali kaj mi bo predpasnik, ko pa je vedno on za ‘šporhetom’ (beri: ob nedeljah pripravlja zajtrk). Zato sem se lotila še moških predpasnikov, da moški spol ne bo zapostavljen in bodo tudi oni izgledali čudovito v kuhinji. Ker pa otroci vedno radi pomagajo mamici in očku se rade volje potrudim in tudi zanje zašijem luštne predpasnike.

Vsekakor je moja vizija, da te unikatne predpasnike z vintage pridihom nosijo osebe, ki vedo kaj hočejo, ki jih ni strah stopiti izven spolnih stereotipov in se zavedajo, da so čudovite.

Predpasniki so lahko večnamenski, tudi za vrt ali ustvarjalno delavnico. Narejeni so iz 100% bombaža (razen če imate drugačne želje) in so podloženi ali obojestranski.

D’chef predpasniki in drugi manjši izdelki so sešiti s srcem in kvalitetnim materialom, skrbno in premišljeno. Zato zagotavljajo praktičnost in dolgotrajno uporabo. Vsak predpasnik je unikat. Svojega lahko naročite tukaj.

Doroteja Smolej