Recept: Bajadera

Sestavine za večji pekač ali pladenj

  • 350 g sladkorja
  • 0,7 dl vode
  • 300 g keksov
  • 100 g margarine
  • 4 žlice ruma
  • 100 g kokosove moke
  • čokolada in mrvice za preliv in dekoracijo

Postopek:

Sladkor in vodo zavremo. Piškote zmeljemo in zmešamo z ostalimi sestavinami. Mešanico prelijemo z vročim sladkorjem in še enkrat dobro premešamo, da se margarina dobro spusti. Z maso napolnimo pekač po celotni površini. Lahko si pomagamo z gladilko za tičinino maso. Ohladimo in prelijemo s stopljeno čokolado ter posujemo s pisanimi mrvicami. Za približno 2 uri postavimo v zamrzovalnik.

Zelo dobro in zelo redilno. Ampak… res je božansko!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja